כל מי שעורך אירוע, מכל סוג שהוא, רוצה כמובן להרשים את האורחים. באופן טבעי ישנו גם הרצון לוודא שכל מי שמגיע או מגיעה לחגיגה ייהנו מאוכל משובח. שולחנות שוק הם טרנד חדש שכובש את הארץ בעיקר בזכות העובדה הפשוטה שהוא מאפשר לסמן V על שתי המטרות גם יחד – ובפרט אם בוחרים נכון את סוג השולחן.
שולחן שוק בשרי
האופציה הקלאסית היא שולחן שוק 'בשרי', כלומר כזה שכולל מנות רבות עם בשר: פרגיות, שניצלים, המבורגרים, מנות גריל נוספות ואם תרצו גם נתחים מיוחדים. המנות הבשריות מהוות את המרכב העיקרי בשולחן השוק, וכל שאר המרכיבים בתפריט יונחו סביבם – צ'יפסים, טבעות בצל, סלטים וכו'.
שולחן שוק חלבי
שולחנות שוק חלביים מתאימים מאוד לקהל עדכני שלא מתלהב מבשר ולפעמים אפילו נרתע ממנות שכאלה. שולחן חלבי יכלול מגוון רחב מאוד של מטעמים, גם מלוחים וגם מתוקים, גם מאפים וגם סלטים, ועוד יתרון של הוצאת הבשר מהתפריט הוא שהקינוחים לא חייבים להיות פרווה. בנוסף שולחנות השוק החלביים נראים תמיד רעננים מאוד, צבעוניים ומושכים את העין וגם את הלב. במקרים אלה מומלץ לבסס את התפריט על ירקות ופירות עונתיים שתורמים חן רב לשולחן ועוזרים גם לשמור על הבריאות.
הדבר החשוב ביותר לגבי שולחנות שוק
כאמור גם לשולחן שוק בשרי וגם לשולחן שוק חלבי יש יתרונות, ולכן מבחינה זו הבחירה היא בעיקר בהתאם למשתתפים שצפויים להגיע לאירוע ולהעדפות הקולינריות שלהם. עוד המלצה היא להתאים את סוג השולחן לשעת האירוע, כשלמשל השקת מוצר בשעת ערב מאוחרת יחסית מטה את הכף לטובת השולחן החלבי מפני שרוב האנשים לא אוהבים לאכול מנות בשריות כבדות בשעה מאוחרת.
בכל מקרה דגש חשוב במיוחד הוא על העיצוב של השולחן. שולחנות שוק שמונחות עליהם מנות טעימות אבל בגלל חוסר השקעה בתכנון אין סדר עלולים להרתיע את האורחים, ופשוט לא לעורר תיאבון.
בהתאם חשוב מאוד להתייחס גם לפן האסתטי, ולבנות שולחן מסודר שבו השלם גדול מסכום חלקיו. למידע נוסף מוזמנים להיכנס לאתר שולחנות שוק.
Comments are closed.