אין כמו הריח של הקפה על הבוקר, לשאוף את הארומה טוב טוב לריאות לפני הלגימה הראשונה. כשבוחרים להכין קפה מפולי קפה טריים שנטחנים במקום מקבלים ארומה של קפה טרי ואיכותי. נכון, זה טיפה מלכלך ויש קצת יותר התעסקות לעומת הכנת קפה מקפסולות או מפודים, אבל הקפיצה באיכות שווה את זה. קפה מפולים של קפה תמיד יהיה טרי יותר מקפה שנטחן מראש וחיכה בתוך הקפסולה, הפודים, או השקית עד שהשתמשתם בו להכנת הקפה. מבחינה אקולוגית הבחירה בפולים מתחשבת הרבה יותר בכדור הארץ שלנו מכיוון שמלבד השקית של הפולים אין עוד פסולת לא אורגנית נוספת. שלא כמו בהכנת קפה מפודים או מקפסולות שבכל הכנת קפה ישנה פסולת לא אורגנית רבה שנוצרת מאריזות הקפסולות והפודים. מבחינת יחס עלות תועלת אין שום ספק שהכנת קפה מפולים יוצאת משתלמת יותר. מחיר הכנת קפה מקפסולות יוצא בסביבות ה-2 שקלים לכוס קפה, לעומת זאת, כוס קפה מפולים תצא בסביבות השקל לכוס קפה. הבדל משמעותי שמצטבר לאורך זמן, וכמובן שבבחירה בפולים פותחת אפשרויות אין סופיות לגיוון. כשמכינים קפה מפולים לא "מתחתנים" עם ספק הקפה. אפשר לדגום פולי קפה מספקים שונים. אתם לא מוגבלים רק לסוג מסוים כמו שקורה כשבוחרים בקפסולות שבהן אתם מוגבלים לסוג הקפסולות שמתאימות למכונה שלכם בלבד.
איך בוחרים פולי קפה?
- זנים – קיימים סוגים רבים של תערובות וזנים של פולים. נהוג לחלק את הפולים לשני סוגים עיקריים: רובוסטה וערביקה. ערביקה נחשב מעט חומצי, ואילו הרובוסטה נחשב כבעל טעם חזק ומר.
- רמת הקלייה – לאוהבים קפה חזק ומר כדאי לבחור פולי קפה שעברו קלייה ממושכת. הקלייה מוציאה את שמני הקפה אל פני השטח והקפה שתכינו יהיה בעל טעם עז ומר. מי שמעדיפים קפה עם פחות מרירות כנראה יעדיף פולים שעברו קלייה קצרה יחסית וצבעם יהיה בהיר יותר.
- כמות הקפאין – באופן מפתיע דווקא פולי הקפה שעברו קלייה קלה עד בינונית יהיה בעלי אחוזי קפאין גבוהים יותר מאלו שעברו קלייה ממושכת. אם אתם רוצים להכין אספרסו שיעיר אתכם בבוקר, קלייה ברמה בינונית כנראה תהיה הבחירה המנצחת עבורכם.
Comments are closed.