תזונה נכונה – מה היא כוללת וכיצד נגיע לשילוב המיטבי בין מזון מזין, בריא וטעים? הכנו לכם מאמר שיתמצת בעבורכם את כל העקרונות לתזונה נכונה.
מזון טבעי
מזון טבעי הוא כזה שנאכל כשהוא קרוב ככל הניתן לחומר הגלם המקורי. ירקות, פירות, דגנים, דגים, ביצים וגם מוצרי עוף ובשר נחשבים למזון טבעי – למעט בשר מעובד וקפוא. המזון הטבעי לא עבר תהליך תעשייתי ולא הוכנסו אליו כל מיני חומרים כדי להאריך את חיי המדף שלו או לשווק אותו כשהוא נראה נוצץ, חלק או מריח טוב. אין ספק, שכאשר מדברים על מזון טבעי אזי יש קשר ישיר לכל נושא התזונה הנכונה.
ירקות ופירות
בירקות ובפירות נמצאים מגוון של וויטמינים ומינרלים החיוניים לגוף. ההמלצה היא לשלב בכל ארוחה שלכם ירקות, ולאכול כ-2 פירות ביום. מנת ירקות טובה היא מנה שמשלבת 5 צבעים שונים – כתום, ירוק, סגול, לבן ואדום.
אכילה כל 3 שעות
כשהקיבה שלנו עסוקה בעיכול של אוכל, היא שורפת קלוריות. כמובן שאין כוונה לאכול בכל 3 שעות ארוחה גדולה ודשנה, וניתן להסתפק בארוחות ביניים שכוללות פרי / יוגורט / כריך קטן / כוס קפה. בנוסף, כשאוכלים במנות קטנות ואין הפרשים עצומים בין ארוחה לארוחה אנחנו לא נכנסים למצב רעב בלתי נשלט ובכך מונעים מעצמנו לזלול כל מה שנקרא בדרכנו.
מים
שתיה של מים טובה מאוד לבריאות. היא עוזרת בעיכול האוכל ומפנה מהגוף את כל הדברים הלא בריאים שאכלנו במהלך היום. בנוסף, המים יעילים מאוד למראה העור ומשפרים את הגמישות של המפרקים בגוף ובכך מאפשרים לנו להיות פעילים יותר ולהרגיש טוב יותר. מים נחשב למוצר מרכזי בחיים, גם המים נכנסים באופן ישיר לקטגוריית תזונה נכונה.
חלבונים
בעיקר אם אנחנו מתאמנים ורוצים לחטב את הגוף ולפתח את השרירים, חלבונים הם שחקן מרכזי. אכילה של כמות חלבונים מתאימה במהלך היום ובעיקר לאחר אימון (לדוגמא שייק חלבון) היא מה שהגוף צריך לגדול.
אכילה בצורה איטית
כ-15 דקות לאחר שהתחלנו לאכול, המוח מעביר לגוף תחושת שובע אוטומטית, ללא קשר לכמות האוכל שהכנסנו לגוף. לכן, מומלץ לאכול באיטיות. זה עוזר גם לעיכול ומאפשר לקיבה שלנו לעכל את האוכל בצורה טובה ללא מאמץ וללא שתכאב לנו הבטן, ומאפשר לנו לסיים את הארוחה עוד לפני שהספקנו לאכול את כל המזון שהיה על הצלחת. כשאוכלים מהר מדי, בדרך כלל גם מבקשים מנה נוספת.
הורדה דרסטית במזונות שומניים ומלאים בסוכר
כשאנחנו מתכוונים למזונות שומניים, אין הכוונה למזונות המכילים בתוכם שומן, כמו בשר, מוצרי חלב, אבוקדו, זיתים וכו'. הכוונה היא למוצרים שבושלו, טוגנו או נאפו עם כמויות שמן גדולות. כך גם לגבי סוכר – הסוכר בפירות הוא טוב לנו במידה, אך הסוכר הלבן התעשייתי שמתווסף לכל מוצר אותו נקנה בסופר, הוא לא טוב לגופנו.
Comments are closed.