במהלך השנים יצא לכם לשרוף סטייק או שניים, ואתם כבר מחשיבים את עצמכם כמומחים בכל מה שקשור למנגל. אם אתם חושבים שסטייק אמורים לאכול סטייק וול-דן, אתם יכולים לעצור את הקריאה כבר פה, הכתבה הזאת לא בשבילכם. אבל אם כבר התחלתם לחקור ואתם רוצים לשדרג את יכולות הברביקיו שלכם- הגעתם למקום הנכון. תמשיכו לקרוא את המדריך לעישון בשר – בלוטות הטעם שלכם עוד יודו לכם.
אז קודם כל נבהיר מושגים בסיסיים: כשעושים גריל- מבשלים מהר בחום גבוה. בשיטה זו נוצרת שכבה חיצונית קשה. המטרה היא לסגור את הבשר עם הנוזלים מבפנים. רוב פעולות המנגל נעשות כך, כמו סטייק, פרגיות, המבורגר, נקניקיות וכו'.
בקביקיו היא שיטת בישול איטי בחום נמוך. בדרך כלל הבעירה רחוקה מהאוכל ויש בניהם מחיצה, כך שהחום אינו מגיע ישירות ממקור החום. בשיטה זו נבשל נתחים שמתאימים לבישול ארוך כמו בריסקט, צלעות בקר, אסאדו זנב וכו'.
עישון בשר נעשה בחום נמוך בסביבה מלאת עשן. העשן חודר את הבשר ונותן לו טעם מעושן. איכות העשן תשפיע על טעם האוכל. עשן לבן סמיך ייתן טעם חזק של מאפרה (שלא כל אחד אוהב). עשן כחול דליל נחשב לאיכותי יותר. הוא יעצים את שאר הרכיבים של הבשר והתיבול וייתן טעם ייחודי ונפלא שאין שני לו.
לא משנה באיזה נתח החלטת להתחיל ובאיזה מעשנה, יש שני דברים שחייבים לזכור לפני שמתחילים: סבלנות ושמירה על הטמפרטורה.
- סבלנות: עישון בשר לוקח זמן, אבל זה בהחלט שווה את המאמץ. הבישול האיטי בטמפרטורות נמוכות מפרק את הקולגן שבסיבי השריר, מרכך את הבשר ושומר על עסיסיותו. העישון יכול לקחת בין 4 ל 20 שעות ויותר, תלוי בסוג הנתח, בגודל שלו וברמת השיוש שלו (רמת השומן בתוך השריר שנראה כמו שיש).
- שמירה על הטמפרטורה: מאוד חשוב לשמור על טמפרטורה אחידה לאורך כל הבישול. חשוב שלא לתת לאש לדעוך, כי זה ייצור עשן לבן סמיך ולא איכותי. מצד שני טמפרטורה גבוהה מידי תגרום לבישול להיות מהיר מידי ולא תאפשר פירוק טוב של קולגן. התוצאה תהיה טעימה כמעט כמו סולייה של נעל.
איך בוחרים מעשנת
תזהרו שלא ליפול במלכודת ולרכוש מעשנה זולה או לבנות לבד מעשנת בשר מדוד שמש. כמובן שגם במעשנות כאלו ניתן להכין בשר טעים מאוד, אך גם אם באמת יודעים מה עושים, מדובר בסוג של שעבוד. במשך שעות ארוכות צריך לשים לב טמפרטורה, לא לתת לאש לדעוך ולשמור על הבשר שלא יתייבש. מעשנה טובה חייבת להיות פשוטה להפעלה ולכלול מערכת בקרה לשמירה על הטמפרטורה. כמו כן, יש יתרון ברור מבחינת הטעם למעשנות שפועלות על אש עצים ולא גז או פחם.
מעשנות הבשר של טרייגר גריל עונות על כל הדרישות הנ"ל. הן פועלות על שבבים מעץ מלא, ויש להן מערכת בקרה עם טרמוסטט ששומרת מעצמה על הטמפרטורה. העשן שנוצר תמיד יהיה איכותי, ההפעלה פשוטה ביותר ולכם נשאר רק ללחוץ על הכפתור. ואם לא די בכך, אפשר לעשות עליהן גם גריל, גם ברביקיו וגם עישון, הכל תלוי בטמפרטורה שתבחרו. ורק עוד צ'ופר אחד לכיף: אפשר לשלוט על המעשנה דרך אפליקציה בפלאפון- מכל מקום ובכל זמן.
מעשנה או מעשנת – אז איך אומרים: "מעשנה" או "מעשנת"? התשובה היא "מעשנה". המעשנה מעשנת את הבשר. להגיד מעשנת זוהי טעות תחביר נפוצה.
עם מעשנה של Traeger Grills אין צורך להשתעבד למלאכת העישון, כל אחד יכול להכין סעודת מלכים ובקלות. אנחנו מזמנים אתכם להיכנס לאתר הרשמי של טרייגר גריל בכתובת: www.traegergrills.co.il שם תוכלו לעיין במדריך לעישון בשר ולקבל מידע נרחב אודות עישון בשר ומעשנות. כמו כן תוכלו ליצור עימנו קשר טלפוני בטלפון מספר: 1800-10-12-84 ונציגנו ישמחו לתת לכם את השירות הטוב ביותר, נתראה☺
Comments are closed.