תכנון מטבח חדש כולל מתן תשומת לב לפריטים רבים, אולם במקרים רבים כיורי המטבח נדחקים אל מחוץ לתוכניות, מתוך מחשבה (שגויה!) שאין להם השפעה של ממש על נוחות השימוש במרחב ועל המראה שלו.
אבל כיור מטבח הוא פריט שמהווה חלק בלתי נפרד מהמרחב הקולינרי ובסופו של דבר כן משפיע על ההנאה שלנו מהמטבח, כך שכדאי להקדיש מעט מחשבה גם אליו.
מאילו חומרים מיוצרים כיורי מטבח?
אם פעם כמעט כל כיורי המטבח היו עשויים מחרס עם ציפוי אמייל, הרי שכיום מבחר האפשרויות שעומד בפנינו גדול הרבה יותר.
בין האופציות הפופולריות:
נירוסטה – שיוצרת כיורים עמידים מאוד ושקל לנקותם, אם כי לעתים רמת האסתטיקה שלהם נפגעת עם השנים.
כיורים אקריליים – נוחים מאוד לשימוש וזולים למדי, אבל בעלי מראה מעט משעמם.
זכוכית – כיור מטבח עשוי זכוכית יהיה מרהיב עין אבל העמידות שלו תהיה נמוכה יחסית.
אבן – עוד סוג כיורים בעלי מראה מרשים מאוד אבל עמידות שלא מתאימה לכל מטבח ובפרט לא לכאלה שהשימוש בהם אינטנסיבי.
כיור סינתטי – כיור זול שסובל מסכנת סדקים בציפוי והצטברות בקטריות.
חרס – כיורי קרמיקה שעלולים להתלכלך בקלות אבל רמת העמידות שלהם טובה ובנוסף המראה שלהם מושך.
מתי כדאי להתקין כיור מטבח כפול?
דילמה נוספת במסגרת בחירת כיור מטבח היא האם להעדיף כיור יחיד או ללכת על כיור כפול.
כיורים כפולים מזוהים בעיקר עם בתים שבהם ישנה הקפדה על הפרדה בין כלים למאכלים בשריים לבין כלים למאכלים חלביים – אבל כיור שבתוכו חיץ המבטיח הפרדה מוחלטת בין שני החלקים מתאים גם למטבחים שמשרתים משפחות גדולות ובאופן טבעי מצטברים בהם כלים רבים. אופציה נוספת היא פשוט 2 כיורים נפרדים, אם כי בחירה בפתרון זה מחייבת היערכות גם מבחינת מערכת האינסטלציה ועלולה לייקר את עלות המטבח (מה גם שלא בכל מטבח יש מקום ל-2 כיורים נפרדים).
בכל מקרה המגמה הרווחת בימינו היא של כיורי מטבח רחבי ידיים – עד 70-80 ס"מ.
מהי ההתקנה המומלצת?
ביחד עם בחירת הכיור יש להחליט גם על אופן התקנתו במטבח.
האפשרויות הן: התקנה עליונה (בחירה אסתטית, אבל קשה לגרור מים או לכלוך אל הכיור ממשטח העבודה), התקנה שטוחה (בחירה פרקטית מאוד) והתקנה תחתונה (שיוצרת מטבח מרשים אבל עלות ההרכבה יקרה כי היא מסובכת).
Comments are closed.