איך נדע שהבצק תפח בצורה מושלמת? איך מגיעים לבצק מושלם? ואיך אפשר לאחסן לחם מבלי שהוא יתקלקל? הטיפים הטובים ביותר לאפייה של לחם מושלם, כל התשובות במאמר לפניכם:
- בדיקה של הקמח – על מנת לדעת האם הקמח שלנו נמצא במצב טוב לשימוש, ניקח חתיכה בגודל של חצי אגרוף, נסגור את הבצק ונהדק חזק בעזרת האצבעות. לאחר שנפתח את היד נצטרך להסתכל על הגוש קמח. אם קיבלנו גוש קמח שלא מתפורר אז הקמח טוב לאפייה. אם הבצק אינו מתבורר ונשאר חזק אז הקמח כבר לא טוב לשימוש.
- ההתפחה – לא סתם אומרים "תנו לבצק לתפוח". בין אם אתם משתמשים במיקסר, לישה ידנית או אפילו מכונת אופה לחם, על תהליך ההתפחה אזור לדלג!
חשוב לכסות את הבצק בזמן ההתפחה מהסיבה הפשוטה שאנו לא רוצים שהבצק יתיבש. אם הבצק מתייבש התפיחה יכולה להיעצר לגמרי ולקלקל את האפייה והבצק. ניתן לכסות את הבצק בעזרת מגבת נקייה, שקית ניילון נצמד או בשקית ניילון רגילה.
איך נדע שההתפחה טובה?
אחת הדרכים הפופולריות ביותר לדעת האם הבצק אכן תפח בצורה מקסימלית ורצויה היא פשוט ללחוץ עם האצבע על הבצק. אם החור שנוצר נעלם במהירות אז הבצק מוכן ואפשר להמשיך לעבוד איתו. אם החור לא נעלם אז הבצק צריך לעבור עוד התפחה. - קרח בתנור – שמעתם פעם על אנשים ששמים קרח בתנור? בין אם כן ובין אם לא חשוב שתדעו שיש לזה משמעות חשובה מאד. בכל תנור יש לחות, הלחות באה ליידי ביטוי בעיקר בזמן שהוא עובד. הלחות תעזור ללחם לתפוח יותר זמן ולהפוך לאוורירי יותר. על מנת להוסיף לתנור לחות, יש לחמם את התנור מראש בחום של 200 מעלות ולהניח בתחתית, על תבנית, קוביות קרח. לאחר מכן יש להכניס את הלחם ולאפות אותו.
- אחסון לחם – מי מאתינו לא נתקל בלחם יבש הנמצא על השיש במטבח? על מנת למנוע התיבשות של הלחם יש לאחסון אותו בארגז לחם מוגדר. ארגז הלחם עושה 2 פעולות העוזרות ללחם להישמר – הוא מאוורר את הלחם ולא נותן לו להתייבש. על מנת למקסם את השמירה של הלחם ניתן להכניס לארגז הלחם גם חצי תפוח עץ קלוף (אתם תראו את ההבדל).
- מה עושים עם לחם ישן – כאשר הלחם מתייבש אל תזרקו אותו, ניתן לעשות ממנו קרוטונים לסלט או מרק. תפזרו על הלחם היבש זעתר, אורגנו, פפריקה ושלל תבלינים, הכניסו לתנור למספר דקות והופ – יש לכם קרוטונים.
לסיכום
על מנת להגיע ללחם אפוי מושלם צריך להשקיע, לא להשקיע זמן או מאמץ אלא השקעה בדברים הקטנים. עבדו עם כמויות מדויקות, כוונו שעון תנור לפי זמן מדוייק והכניסו את הבצק לתנור בטמפרטורה מדויקת – רק כך מגיעים לבצק מושלם!
בתיאבון
Comments are closed.